Hoe kan ik Bitcoins kopen?

bitcoin-kopen-nl-wat-is-bitcoin
Wat is Bitcoin?
May 28, 2017
De techniek achter Bitcoin
May 28, 2017
Show all

Hoe kan ik Bitcoins kopen?

Oke, als je dit leest dan ken je waarschijnlijk de basis van Bitcoins. De volgende stap is om een paar Bitcoins aan te schaffen. Hoe je dit doet? In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet en wat je moet weten.

Je kan Bitcoins kopen via exchanges, of direct van andere via een marktplaats.

Het betalen van Bitcoins kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via IDEAL, creditcard of met andere cryptocurrencies. Het ligt er wel aan waar je woont en van wie je het koopt.

Het is wel ingewikkeld om Bitcoins te kopen met Paypal of je creditcard. Dit komt omdat je heel simpel je geld terug kunt vragen (chargebacks). Omdat de transactie van Bitcoin moeilijk is te koppelen aan je naam vermijden veel exchanges deze manier van betalen.

 

Stap 1: maak een bitcoin Wallet aan.

Je hebt een plek nodig om je bitcoins op te slaan. In de cryptocurrency wereld heten dit wallets, maar je kan het ook zien als een bankrekening.

Afhankelijk van de beveiliging die je wilt zijn er verschillende wallets die je kunt kiezen. Sommige zijn hetzelfde als alledaagse betaalrekening en sommige hebben beveiliging op militair niveau. Het is je eigen keuze wat je wilt.

Er zijn verschillende opties: (1) een software wallet die opgeslagen is op de harde schijf van je computer, (2) een online, web-based service of (3) een crypto kluis die je bitcoins offline opslaat met een sterk wachtwoord en onkraakbaar algoritme.

Elke mogelijkheid heeft zijn eigen voor en nadelen. Als je je bitcoins lokaal opslaat, zorg ervoor dat je dan regelmatig een back-up maakt. Mocht je computer crashen. Een online web wallet hebben verschillende gradaties van beveiliging tegen hackers. Van vrij goede beveiliging (multi-factor authenticatie) tot vrij slechte beveiliging (gebruikersnaam en wachtwoord).

Voor meer informatie over wallets, lees het artikel over Cryptocurrency wallets.

 

Stap 2: Exchanges en wallets

Er zijn een aantal exchanges en wallets die de strijd aangaan om je aankoop. Sommige zijn mega grote traders en andere zijn weer wat simpelere diensten waar je cryptocurrency beperkt kan kopen. De meeste exchanges slaan de bitcoin op en transferen deze naar jouw wallet, net zoals een bankrekening.

Exchanges en wallets zijn de beste optie als je simpelweg wilt handelen of investeren in Bitcoin. Je hebt geen totale anonimiteit en je zit niet vast aan erg lange procedures om te registreren of aan te kopen. Er zijn verschillende exchanges beschikbaar waar je Bitcoins kan kopen in Nederland en wereldwijd.

Op dit moment zijn de grootste exchanges: Bitfinex (Hong Kong), Bitstamp (VS), BTC-e (onbekend), Kraken (VS), Huobi (China en Hong Kong). OKCoin (Chine) en BTCC (China).

In Nederland heb je ook een aantal websites waar je bitcoins kan kopen: https://www.plus500.nlhttps://btcdirect.eu/nl-nl en https://bitonic.nl. Veel exchanges hebben ook een fee waar mee gewerkt wordt. Hou dit in de gaten bij het aankopen van Bitcoins.

Coinbase is de meest populaire wallet en exchange in een. Je kan hier handelen met euro’s, dollars en bitcoins. Dit bedrijf biedt een website en een app aan waar je de koers van de Bitcoin en Ethereum bij kan houden. We raden Coinbase aan als je begint met bitcoins of andere cryptocurrencies. Ze hebben een erg makkelijke website waar de koersen 100% correct zijn.

Maak via deze link een account aan op Coinbase

Dit was het artikel over hoe je Bitcoins kunt kopen. Wil je meer weten over de techniek achter bitcoin? Lees dan de artikelen die we daar over geschreven hebben.